Fint landbrød

Friday, January 13, 2017



Oppfriskning av surdeig:


Ta 50 gram surdeig og bland med 100 gram emmer og ca 1 dl lunkent vann 
i ett romslig glass eller en plastbeholder. Dekk til med plast eller ett klede. 
La stå på kjøkkenbenken ca 8 timer til den bobler livlig og lukter
 champagne, og smaker som syrnet melk.


∞ -


Oppfrisket surdeig : 200 g

Vann: 7-8 dl

Finmalt emmer: 100 g

Siktet emmer: 900 g

Salt: 20 g


-

Løs surdeigen opp i vannet og bland så inn melet, til deigen bare 
så vidt kommer sammen La deigen hvile 30 minutter. Tilsett så saltet 
og elt deigen 8-12 minutter. til deigen er glatt, smidig og slipper bollen
 eller bakebordet hvisdu elter for hånd. 

Sett til heving ca 2 timer.

Ha deigen over på et bakebord og form til 2 store eller 3 små brød.
 Legges i en godt melet hevekurv, eller en godt smurt brødform. 
Heves til dobbelt størrelse. dette tar alt fra 4-10 timer, etter hvor 
livlig surdeigen er og hva slags temperatur det er i rommet.

Sett ovnen på 250 grader og sett brødene inn i 10 minutter, 
skru så varmen ned til 200 grader. Bak til de er sprø og gyldne, 
og holder en kjernetemperatur på 98 grader 


∞ -










No comments

Post a Comment